Martine Peper

Hoe belangrijk is schoonheid voor het werk dat je doet en ben je daarvoor gevoelig? Een vraag die mij een aantal jaren geleden indringend werd gesteld. Volgens het esthetisch perspectief op de inrichting en besturing van organisaties “realiseert de menselijke soort haar hoogste potentieel als mensen samen en aandachtig schoonheid produceren. Daarvoor is een collectieve ambitie nodig, waarvan het resultaat -  het mooie en schone dat is gemaakt -  vele anderen ontroert”. Wat werd ik geraakt door dit perspectief. Het verwoordde voor mij de kern van alles wat ik belangrijk vind in mijn werk als HRD professional. In de rollen van adviseur, procesbegeleider, trainer, coach of projectleider verbind ik  mensen in het willen realiseren van een gemeenschappelijk ideaal of doel. Het sturen op gedeelde waarden als de basis van betekenisvolle interactie, de belangrijke rol van emotie in organisaties en effectief en met plezier met elkaar samenwerken om de juiste dingen te doen die daadwerkelijk waarde toevoegen.

Geniet van

Als dingen beter gaan in organisaties omdat we er met z’n allen op een slimme manier en zorgvuldig aan hebben gewerkt, met recht en ruimte aan ieders kwaliteiten en eigenaardigheden. Waardoor mensen weer zicht krijgen op hun rol, op wat hen te doen staat. Of dat we met z’n allen een sprintje trekken omdat er een aantal concrete resultaten behaald moeten worden en we daarna met elkaar successen vieren. Daarbij geniet ik ervan - als afgestudeerd theaterwetenschapper - om te werken met dat wat zich aandient, met dat wat er ís. En als mensen vervolgens kunnen schakelen naar een andere rol en een ander perspectief, prachtig!

Talent in

Lerende organisatie, veranderkunde, strategieontwikkeling, talentontwikkeling, faciliteren en begeleiden van groepsdynamische processen, leiderschap en management development, training & coaching.