Nieuwe partners voor Rieken & Oomen

Karin Straus en Marcella Rijkschroeff mogen zich dit jaar de kersverse partners van werving- en selectiebureau Rieken & Oomen noemen. Zij volgen Tiny Rieken op die het bureau in 1988 heeft opgericht en afgelopen jaar nog werd geridderd vanwege haar grote verdienste voor het bevorderen van de positie van vrouwen in topfuncties en in de maatschappij. Karin, als nieuw gezicht voor regio Zuid en Marcella voor regio Noord, vertellen over hun werk, visie op diversiteit en de toekomst van het vak.

Karin werd benaderd door Tiny Rieken en inmiddels werkt ze alweer bijna drie jaar bij Rieken & Oomen. Met haar achtergrond in HR, maar ook door haar maatschappelijke ervaring, weet ze goed met welke ontwikkelingen de opdrachtgevers te maken hebben en welke leiderschapsstijl en persoonlijkheid daar bij hoort. Marcella werkte bij de gemeente Zwolle en had daarnaast een kleine zelfstandige adviespraktijk. Toen Rieken&Oomen onderdeel werd van organisatieadviesbureau Rijnconsult, was de keuze snel gemaakt en combineert ze inhoudelijke en interim opdrachten voor Rijnconsult met recruitment  vanuit Rieken & Oomen. Voor dezelfde groep opdrachtgevers in het publieke domein, is zij daarmee een goed ingevoerde gesprekspartner.
 
De afgelopen 30 jaar heeft Rieken & Oomen veel vrouwen bemiddeld op mooie posities. Daar staan ze ook echt bekend om. In hun plannen voor de komende periode staan diversiteit en leiderschap centraal. Karin: ‘Diversiteit is echter breder dan alleen de verhouding tussen mannen en vrouwen. Het gaat ook over persoonskenmerken, achtergrond, leeftijd etc. Deze brede definitie van diversiteit willen we met Rieken & Oomen nog verder ontwikkelen. Marcella vult aan: ‘De impact van samenwerken in ketens en netwerken op de manier waarop publieke organisaties gestructureerd zijn, is een dominante ontwikkeling in de adviespraktijk van Rijnconsult. Dit heeft ook zijn invloed op het gevraagde leiderschapsprofiel waarnaar wij zoeken vanuit Rieken & Oomen, dus meer samenwerkingsgericht en verbindend.’ 
 
In deze tijd heeft ook de selectiekant een digitale vlucht gekregen. Karin: ‘Voor het Corona tijdperk waren wij al bezig met solliciteren via de website, online assessments en filmpjes waar kandidaten zich mee voorstellen aan opdrachtgevers. En nu lijkt het hele online werken bijna het nieuwe normaal te worden.’ Zowel Karin als Marcella en ook hun andere collega’s van Rieken & Oomen zullen ook wel weer blij zijn als ze de klanten en kandidaten weer live mogen ontmoeten. Als het contact weer persoonlijk wordt, in plaats van op afstand. Want het geven van aandacht, van de persoonlijke touch waar wij bij Rieken & Oomen om bekend staan, dat is toch iets dat ze zeker niet willen missen.