In dialoog met maatschappelijke organisaties

Op 18 december had Rijnconsult de maatschappelijke organisaties uitgenodigd voor haar 35x35 slotevent. De toekomstvisie van de vrijwilligersorganisatie, een dialoog over 4 actuele issues en een doorkijkje naar de participatiemaatschappij waren de ingrediënten voor een geslaagde middag.

Een doorkijkje naar de participatiemaatschappij
De maatschappelijk organisaties hadden gratis adviesuren van Rijnconsult ter beschikking gekregen voor hun project ter ere van het 35-jarig jubileum van Rijnconsult. Tijdens deze middag werden de ervaringen uitgewisseld en kregen de organisaties een presentatie van futuroloog Peter van der Wel over de toekomst van de vrijwilligersorganisatie. De techniek zal in ieder geval een nog grotere rol gaan vervullen en mensen zullen in de toekomst ook meer tijd nemen en krijgen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Deze presentatie werd opgevolgd met een doorkijkje naar de participatiemaatschappij. Gesproken werd over onderwerpen als transactiekosten, mits transparant, die nodig blijken te zijn om een organisatie draaiende te houden, de uitkomst van een nul-uren vrijwilliger en het vertrouwen van de overheid.
 
Open Space over professionalisering en samenwerking
Het kijkje in de toekomst en de issues binnen de vrijwilligersbranche werden afgewisseld met een Open Space. Hier konden de deelnemers onder begeleiding van Rijnconsult over 4 actuele onderwerpen in dialoog gaan: het vinden van vrijwilligers, het professionaliseren van de vrijwilligers, fondsenwerving en samenwerken als vrijwilligersorganisatie.
 
Sfeerimpressie
Klik hier voor een aantal foto’s die deze dag zijn gemaakt in het gemeentehuis van Zeist.