Overslaan en naar de inhoud gaan
Event

Agrifood ketens van de toekomst

Op woensdag 16 april hebben tientallen bedrijven uit de agrifood sector de contouren uitgezet voor ketensamenwerking in de toekomst.
Tijdens dezelfde bijeenkomst werd ook het boek Levende Agrifood Ketens van Henk Folkerts (Rijnconsult) en Woody Maijers (Inholland) gelanceerd. 
 
In de bijeenkomst, waaraan werd deelgenomen door ketenpioniers van het eerste uur, is vooral gesproken over de bereikte resultaten van ketensamenwerking tot nu toe en over de uitdagingen voor de komende jaren. Een van de uitdagingen is het toenemend belang van transparantie en kennis- en informatiedeling in de keten. Leidraad voor de discussie was het boek Levende Agrifood Ketens. Het eerste praktijkboek waarin meer dan 20 jaar ervaring met ketensamenwerking in de agrifood sector is gebundeld.

Dit boek gaat aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden vooral in op het proces van ketensamenwerking en geeft tevens een doorkijkje naar de toekomst. Het boek is geschreven door de ogen van de ondernemer. Aan de basis van het boek staan zes kenmerken van succesvolle ketensamenwerking: een sterke externe oriëntatie, gevoel voor ordening, krachtig ondernemerschap, open innovatie, actiegerichtheid en een lange termijn focus.

Meer informatie over Levende Agrifood Ketens: /klanten/levende-agrifood-ketens

Van links naar rechts: Theo Ammerlaan (Coforta), Woody Maijers (Inholland), Hans Lemkes (Royal Lemkes), Ad Kemps (Coppens Diervoeding), Atze Schaap (Royal FrieslandCampina), Henk Folkerts (Rijnconsult), Jan Zegwaard (Greenco), Johan van Nieuwenhuijzen (United Fish Auctions).

Meer weten?

Heb je interesse in mijn artikel Agrifood ketens van de toekomst of gerelateerde thema’s? Ik denk graag met je mee. Stuur mij een bericht!

1