Ronde tafel - Eenvoudig organiseren in het Sociaal domein

Integraliteit als belemmering in plaats van oplossing

Gemeenten, zorgorganisaties en maatschappelijke partners zijn al jaren op zoek naar versterking van het samenspel binnen het sociaal domein, zowel op kostenontwikkeling van het totale werkveld als op de ambities (van zorg naar preventie). Wij zien ook dat integraal werken als bijna een heilige oplossing wordt doorgevoerd. De stelling voor deze ronde tafel: Alles integraal organiseren belemmert het eenvoudig organiseren van het sociaal domein. Zie ook ons artikel hierover: 'De heilige integraal'

De kernvraag voor de komende jaren moet volgens ons zijn: Hoe organiseer je het samenspel binnen het sociaal domein? Hoe maak je gebruik van de verschillende perspectieven binnen het Sociaal domein? En organiseer je het op een logische, effectieve en vooral eenvoudige manier voor de inwoner en cliënt? De diversiteit aan processen, beleidskolommen, financieringsstromen, netwerkpartners en beleidskaders maken het voor zowel de gemeente, zorgorganisaties als de maatschappelijke partners een complex stelsel waarin op verschillende schaalniveaus en vanuit verschillende rollen gehandeld moet worden. Wij geloven dat door eenvoudig te organiseren het systeem beter bij elkaar gebracht kan worden.


Doel van deze ronde tafel
 

In deze ronde tafel willen we ingaan op de vraag:

Hoe organiseren we het sociaal domein eenvoudig voor de inwoner en cliënt? 

Het is een vraag waar nog geen gouden oplossing voor is gevonden. Daarom willen we met verschillende gemeenten, zorgorganisaties en maatschappelijke partners kennis, ervaringen en best practices gaan uitwisselen. 

Voor meer inspiratie, lees onze artikelen over het sociaal domein:
Download Magazine Sociaal Domein  


Voor wie?

Managers en directeuren bij de gemeenten, zorgorganisaties of een maatschappelijke partner binnen het sociaal domein. 


Programma
 

9:30 – 10:00          Inloop en koffie

10:00 – 10:30       Inhoudelijke aftrap Rijnconsult

10:30 - 12:00        2 ronde tafels carrousels met 2 à 3 deelthema’s 

12:00 – 12:30        Plenair terugkoppelen en ophalen

12:30 – 13:00        Lunch

Praktische informatie
 

Dag: vrijdag27 september
Tijd: 9:30-13:00 
Plaats: Kantoor Rijnconsult, Orteliuslaan 1000, Utrecht

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Inschrijven ronde tafel

Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We behouden ons het recht voor, gelet op maximum aantal deelnemers en doelgroep, een selectie te maken vanuit de aanmeldingen.