Leergang eenvoudig organiseren van gemeenten

In deze leergang staan de strategie en inrichting van de gemeentelijke organisatie centraal in de context van de netwerken waarin de gemeente acteert. Die strategie en inrichting worden beschouwd vanuit een sociaal-organisatorisch perspectief. Kort gezegd betekent dit dat:
• structuren en systemen uiteindelijk dienend zijn aan de waarde die een organisatie toevoegt aan het leven van haar burgers, bestuur en medewerkers;
• wordt gestreefd naar eenvoud in plaats van naar complexiteit.

Hoe werken wij?

De leergang kenmerkt zich door een juiste mix van theorie en praktijk. Naast de nodige analyses en concepten worden best practices door wetenschappelijke experts en ervaringsdeskundigen uit het veld gepresenteerd. De bijeenkomsten kennen een hoog interactief gehalte waarbij de nodige ruimte is voor het delen van praktijkkennis. Na afronding van de leergang is de deelnemer in staat binnen de eigen gemeentelijke organisatie een relevante rol te spelen bij de ontwikkeling en implementatie van een visie op de toekomst.


Praktisch:

De leergang bestaat uit 6 modules aan de Radboud Management Academy op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De leergang richt zich op het senior management (gemeentesecretaris en directeuren) binnen gemeentelijke organisaties. Deelnemers opereren op academisch denk- en werkniveau en hebben minimaal acht jaar werkervaring.

Lees meer en schrijf in >>