Nominatie Supply Chain Award

De ketensamenwerking in de bouw die wij hebben begeleid onder de naam E-Sequent is nu genomineerd voor de Supply Chain Award. In 1998 wonnen we met de ketensamenwerking in de agrifood; sierteeltketen met OBI, Royal Lemkes en Decorum. We wachten nu vol spanning op de uitslag 16 november! 

Supply Chain Award 2016

Met de ‘Supply Chain Award’ willen initiatiefnemers Nyenrode Business Universiteit, Platform Ketensamenwerking Zuid en Duurzaam Gebouwd succesvolle voorbeelden van ketenpartners in het zonnetje te zetten om zo de gehele bouwsector te inspireren en motiveren op weg naar (nog) meer Ketensamenwerking.

Succesvolle casus E-Sequent

Ketensamenwerking is een belangrijke onwtwikkeling voor innovatie in de bouw- en vastgoedsector. Woningcorporatie de Alliantie heeft, in dat kader, samen met de bouwbedrijven ‘Rutges vernieuwt’ en ‘Nijhuis Bouw’, een innovatieve manier van ketensamenwerking ontwikkeld om voor haar huurders de woningen op een efficiënte manier energiezuiniger en duurzamer te maken: E-Sequent. Rijnconsult begeleidde deze partijen daarbij vanuit haar eigen jarenlange ervaring in netwerkorganiseren en -samenwerking. Het uiteindelijke doel van deze ketensamenwerking is dat er 20% aan kosten zal worden bespaard. De kostenreductie betreft de gezamenlijke kosten die woningcorporatie en bouwers voorheen maakten; deze wordt bereikt door diverse innovaties. Aan- en afloopkosten, overheadkosten en bijkomende (advies)kosten worden teruggebracht door betere samenwerking, vroege en gestandaardiseerde projectopnamen en door doublures in het werkproces te voorkomen. In het nieuwe model wordt gewerkt met vaste teams en de productiestroom wordt vorm gegeven door opeenvolgende processen te definiëren, zogenaamde ‘treintjes’. Hierdoor zal de productiviteit stijgen. Klik hier voor een filmpje waarin het samenwerkingsmodel E-Sequent wordt toegelicht.  

Rijnconsult adviseur Frank Engelbart, partner bij Rijnconsult en al 20 jaar begeleider van ketensamenwerking: "Ketensamenwerking is de toekomst voor woningcorporaties en bouwers, maar niet vanzelf de oplossing voor al uw problemen. Besef de stevige investering aan de voorkant, en dat ketensamenwerking vooral mensenwerk is". 
 

Uitreiking 16 november Supply Chain Award 2016

Tijdens het jaarlijkse Duurzaam Gebouw Congres, ditmaal op woensdag 16 november 2016 te Almere wordt de "Nyenrode Supply Chain Award 2016" voor de 3de maal uitgereikt. De winnaar, een team van ketenpartners, wordt geëerd voor hun prestaties op het gebied van Ketensamenwerking in de bouw en/of renovatie en/of herbestemming. 
  

Lees meer over onze ervaring in Real-Estate en E-Sequent>>