Ketensamenwerking voor woningcorporatie genomineerd

De samenwerking die Rijnconsult heeft begeleid voor Woningcorporatie de Alliantie mondt nu uit in een nominatie voor de Corporatie Awards 2014. De strategische keuze voor ketensamenwerking in de Sequent-aanpak is in de praktijk zeer succesvol gebleken. 

Vernieuwing in samenwerking
Met het inrichten van de Sequent modellen geeft de Alliantie vernieuwing aan de samenwerking met haar stakeholders. Het betreft de langdurige ketensamenwerking met als resultaat voor de Alliantie een kostenreductie waarmee voor de huurder het investeringsniveau ook in de toekomst op peil gehouden kan worden. Daar ligt ook de invulling van de wederkerigheid met deze partners. Intern heeft dit traject geleid tot een veranderingsproces waarbij gestart is vanuit de borging van het beleid en bestuur. Daarna is de implementatie door middel van leerlijn in de breedte gefaciliteerd. Daarbij is in het model is ook ruimte gemaakt voor de betrokkenheid van de huurder door middel van het geven van keuzes.

Powered by Rijnconsult
Organisatieadviesbureau Rijnconsult begeleidde de partnerselectie en bouwde met de drie partijen aan een vertrouwensrelatie. Deze relatie werd verder vorm gegeven door met elkaar het ideale proces vorm te geven (in co-creatie) en verdere details samen uit te werken. De inhoudelijke uitwerking en het procesmatig werken aan een vertrouwensband tussen de betrokken mensen zijn daarbij essentieel gebleken. Rijnconsult heeft dergelijke keten- & netwerksamenwerkingen al vele jaren en in diverse sectoren mogen begeleiden. In de rol van ‘ervaren gids’ konden zij projecten, zoals E-Sequent, succesvol laten verlopen. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?
Wilt u meer weten over E-Sequent of informatie hoe u zelf de ketensamenwerking binnen uw bedrijf kunt oppakken, neem dan vrijblijvend contact op met Rijnconsult. 
T. +31 30 298 42 50, secretariaat@rijnconsult.nl

>> Zie ook ons eerdere nieuwsbericht voor meer informatie over de aanpak