Kees Goudzwaard in bestuur Young Consultant Network

De Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) heeft een nieuw netwerk gelanceerd voor jonge consultants: het Young Consulting Network (YCN). Doelstelling van het nieuwe netwerk is het samenbrengen van jonge adviseurs – van onder de 35 jaar – om samen inspiratie op te doen en een community op te bouwen. De bestuursleden zijn: Isis Hommema, Tammy Lie, Mirthe Lantman en onze eigen Rijnconsult adviseur Kees Goudzwaard. Het bestuur heeft de taak om het Young Consulting Network (YCN) verder op te zetten en uit te breiden. De doelstelling van het YCN is om jonge adviseurs samen te brengen en te inspireren, en samen betekenis te geven aan het adviesvak. 

Kees Goudzwaard behaalde zijn bachelor Sociaal Werk aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle, en voltooide daarna de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn studie ging hij aan de slag als ambulant diensterlener en researcher bij zorgverlener Humanitas DMH en vervolgens als manager bij GGZ-instelling De Hoop. In die tijd maakte hij het faillissement van de Lelie Zorggroep mee en was verantwoordelijk voor de overname van de failliete GGZ-instelling door branchegenoot De Hoop. Hierna besloot hij over te stappen naar Rijnconsult en het consultancyvak. Goudzwaard geeft aan vooral motivatie te halen uit het behalen van impact. “Je werkt met mensen en als organisatieadviseur kun je echt stappen maken. Ik wil organisaties bewust kunnen maken van de eigen pijnpunten. De overheid, ook de zorg, heeft stakeholders die vaak vastgeroest zitten in de eigen structuren. Het is een uitdaging de structuren en het denken te doorbreken”, aldus de adviseur.

In lijn met de missie van het YCN vindt op 7 september de eerste editie plaats van het YCN Nazomerfestival, waarvoor de inschrijving inmiddels is geopend.  Tijdens het evenement zal de deelnemers gevraagd worden waar de behoefte in dit netwerk ligt. Hierbij valt te denken aan activiteiten rondom intervisie, training, workshops en pro-bono advieswerk. “Door een afwisselend programma te bieden wil het YCN adviseurs stimuleren aan te sluiten bij de activiteiten waaraan zij behoefte hebben”, sluit Van Triest af. Inschrijving voor het YCN Nazomerfestival staat open voor jonge adviseurs van onder de 35 jaar. Meer informatie over het nazomerfestival>>

>> Lees hier het hele artikel op consultancy.nl