Boek Organisatie Ontwerp Atelier

Uw organisatiestructuur in 3D! De manier om een complexe structuur inzichtelijk te maken met dit praktische doe-boek van onze adviseur Mark NIjssen.

Het boek is met name geschikt als u binnen uw organisatie behoefte heeft aan een ‘nieuwe’ structuur, bijvoorbeeld vanwege groei(krampen) of krimp, verzelfstandiging, fusie of bij het opzetten van een nieuwe afdeling. Met de praktische handvatten brengt het boek u binnen 6 stappen naar een nieuwe overzichtelijke organisatiestructuur.  

De schrijver van het boek, onze adviseur Mark Nijssen, doet vooral projecten gericht op het ontwerpen en werkend krijgen van (top)structuren. Zodat organisaties mooier en wendbaarder worden. Hij brainstormt met mensen in de organisatie over wat er aan de hand is, experimenteert met waar de organisatie naar toe wil en met de complexiteit die veranderen soms zo lastig maakt. De S van structuur dus in het bekende 7S-model, dat McKinsey eind jaren 70 al lanceerde. Het is niet voor niets dat organisatiestructuur vaak een van de elementen van bekende managementmodellen is, schrijft Mark Nijssen in het voorwoord van zijn boek. Waarom is een organisatiestructuur zo essentieel? “Je kunt het gedrag van medewerkers ermee sturen. Bovendien helpt een goede organisatiestructuur bij het nemen van de juiste besluiten.” als Mark Nijssen.

>> Meer informatie