Procesgericht organiseren

Rijnconsult ondersteunt gemeenten door met de principes van lean management processen door te lichten. Dat gaan om enkele processen in één domein of het gaan om alle processen binnen de gemeente. Het uitgangspunt: lagere kosten en betere dienstverlening door een korte doorlooptijd, minder fouten en door een betere beheersing van werkstromen minder werkdruk en uitval.

Het resultaat is niet alleen een directe besparing, maar ook – door de principes van lean toe te passen - een aanleiding om systematisch te blijven nadenken over de verbetering. Lean management en bezuinigen werkt zo als aanleiding om continu verbeteren een vast onderdeel van het dagelijks werk te maken.

Onze aanpak kenmerkt zich door aandacht voor de werkvloer: een goede procesverbetering begint met een goed begrip van het werk – door letterlijk het proces mee te lopen - en aandacht voor de managementdoelen en overtuigingen. Neem gerust contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. 

Test: Hoe lean is uw gemeente?

Wilt u weten hoe u als organisatie op de 8 centrale lean thema’s scoort en ten opzichte van de ideale lean organisatie?  Met deze gratis en vrijblijvende online test ziet u in één oogopslag op welke thema’s u nog een verbeterslag kunt maken. Doe de test>>


Meer informatie: