Birgitte van den Heuvel

Op zoek naar de echte kern, dat is wat mij bezighoudt. Ik hou ervan om mensen in hun kracht te zetten en te helpen bij het zetten van stappen in hun ontwikkeling. Ik stel de juiste vragen en ga doelgericht en praktisch aan de slag. Ik heb een brede loopbaan, die grofweg bestaat uit enkele pijlers: operationeel management, organisatieverandering en conflictmanagement. De rode draad hierin is altijd om de mensen de kracht te geven om zelf verantwoordelijkheid te nemen en beslissingen te nemen. Ik ondersteun en faciliteer. De afgelopen tien jaar heb ik mij volledig gespecialiseerd in samenwerking binnen de zorg, met name binnen maatschappen, ziekenhuizen en de eerste en tweedelijns zorg. Als mediator en als procesbegeleider bij veranderingen voel ik mij als een vis in het water. Naast de gezondheidszorg heb ik ervaring op het vlak van HRM, marketing en operations binnen de consultancy, logistiek, retail en werving & selectie. Kortom, een brede scope, maar altijd met de mens centraal.

Geniet van

Ik vind het geweldig wanneer mensen na een conflict weer met elkaar in gesprek gaan en elkaar vinden. De energie gaat letterlijk weer stromen. Maar ook wanneer een team zelf aan de slag gaat, de hobbel is genomen, maar het voelt alsof ze het helemaal zelf hebben gedaan. Dat zijn de momenten waarvan ik geniet. Verder geniet ik van veel mooie dingen, zoals reizen, musea bezoeken, een spannende hockeywedstrijd, lekkere wijn en natuurlijk mijn gezin.

Talent

Orde brengen in de chaos: mijn kracht zit in het snel doorgronden van de pijn door scherpzinnige vragen te stellen. Ik benoem concreet en eerlijk wat er speelt, hierdoor bouw ik snel vertrouwen op. Ik luister en oberveer goed en vertrouw sterk op mijn intuïtief.